"Neergestoken Belg in Egypte mogelijk slachtoffer van boerkaverbod"

27/05/10 om 15:39 - Bijgewerkt om 15:39

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Egypte aangepast, nadat daar dinsdag een Belgische toerist werd neergestoken. De man werd mogelijk aangevallen omdat hij een t-shirt droeg met het opschrift 'Made in Belgium'.

"Neergestoken Belg in Egypte mogelijk slachtoffer van boerkaverbod"

De 29-jarige Brusselaar werd aangevallen en neergestoken bij een groepsbezoek aan een Nubisch dorp langs de Nijl, nabij Aswan. Hij ligt in het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel.

"Het valt niet uit te sluiten dat deze aanval het gevolg is van antiwesterse of zelfs anti-Belgische gevoelens, gezien de toerist een T-shirt droeg met ostentatieve verwijzing naar België", luidt het reisadvies.

"Het beleid is om het reisadvies aan te passen bij elk incident waarbij Belgen betrokken zijn dat we ernstig genoeg achten," zegt woordvoerder Bart Ouvry.

Boerka

De krant Het Laatste Nieuws schreef donderdag dat het slachtoffer werd neergestoken omdat hij een T-shirt droeg met daarop 'Made in Belgium'.

De dader, een ex-islamleraar die ontslagen werd omdat hij psychische problemen had, wou op die manier 'wraak' nemen omdat ons land als eerste in de wereld een boerkaverbod uitvaardigde, luidt het.

Grotere kaart weergeven

Lees meer over:

Onze partners