Nederlandse websitebouwer werkt voor Jeroen en Kees, maar niet voor Souad

22/07/16 om 15:41 - Bijgewerkt om 15:43

Op een offerteaanvraag van de Nederlandse Souad Bokazini gaf webdesigner Webstick.nl een wel heel speciaal antwoord. Hij blijkt enkel voor 'gewone namen' te werken, anderen moeten de helft voorafbetalen. Souads broer plaatste de mail op Twitter.

Nederlandse websitebouwer werkt voor Jeroen en Kees, maar niet voor Souad

Racisme bij websitebouwer © Twitter

Souad Bokazini verzond voor haar reiswebsite offerteaanvragen naar vijf verschillende websitebouwers, waaronder Webstick.nl. Van dat bedrijf kreeg Souad geen prijsschatting, wel de melding dat ze niet welkom was. 'Sorry, wij werken enkel voor mensen met gewone namen, zoals Jeroen, Kees, Rob, et cetera. Namen als Souad, Osama en Sadam dienen 50% vooruit te betalen. Is dat een probleem?' klonk het antwoord.

Souad wilde de reactie naast zich neerleggen, maar haar broer Aziz plaatste de reactie op Twitter. Die werd massaal geretweet en druk becommentarieerd. Aan nieuwssite RTL vertelde Souad dat ze het vooral niet vond kunnen dat haar naam in één adem werd genoemd met die van Osama Bin Laden en Saddam Hoessein.

De websitemaker reageerde inmiddels ook, zo meldt Newsmonkey. 'Het is mijn goed recht om mensen af te wijzen. Ik heb in het verleden slechte ervaringen gehad met bepaalde groepen, dus ik bouw liever sites voor de ene, dan voor de andere klant', reageerde de man. Volgens hem was het 'niet beledigend bedoeld.' Hij verwijt Souad Bokazini ook dat ze niet op zijn mail geantwoord heeft voordat zijn reactie was gepubliceerd.

Of het zijn goed recht effectief is, valt nog af te wachten. De Nederlandse wet voorziet gevangenisstraffen en geldboetes voor discriminatie tijdens de uitoefening van je beroep. (JVL)

Onze partners