Nederlandse vrouw verdacht van babymoorden

06/08/10 om 17:28 - Bijgewerkt om 17:28

In een huis in Friesland zijn vier babylijkjes gevonden. Ze lagen in koffers op de zolder. In de gemeente was er zaterdag een bijeenkomst over de babymoorden.

Een 25-jarige vrouw uit Friesland wordt ervan verdacht minstens vier baby's om het leven te hebben gebracht.

De babylijkjes lagen in koffers die waren verborgen op de zolder van het ouderlijk huis waar de vrouw nog woonde.

In het begin van het jaar was er vanuit de naaste omgeving van de vrouw aangifte gedaan, aldus de Nederlandse pers. Ze zou tussen 2003 en 2010 verschillende keren zwanger zijn geweest, maar het was niet duidelijk waar de baby's waren.

Tegenover de politie verklaarde de vrouw aanvankelijk dat ze de baby's had afgestaan voor adoptie, maar dat kon ze niet hard maken. De vrouw, die wordt verdacht van moord of doodslag, werd afgelopen woensdag al aangehouden. De feiten speelden zich af in Nij Beets, een dorp van 1.700 inwoners.

Bijeenkomst

De gemeente Opsterland, waarvan Nij Beets deel uitmaakt, heeft zaterdag samen met de politie en het openbaar ministerie een bijeenkomst georganiseerd voor de inwoners van het Friese dorp.

Ze kregen de gelegenheid vragen te stellen aan politie en justitie over het drama. Slachtofferhulp was aanwezig om eventueel hulp te verlenen. Alle inwoners waren uitgenodigd. Een 200-tal mensen namen deel aan de bijeenkomst. Volgens burgemeester Francisca Ravestein was er vooral verdriet, geen boosheid.

Lees meer over:

Onze partners