Nederlandse verkiezingen in Brussel

03/06/10 om 14:39 - Bijgewerkt om 14:39

Het Vlaams-Nederlandse huis deBuren organiseert op 9 juni een debat over de Nederlandse verkiezingen.

Het Vlaams-Nederlandse huis deBuren organiseert op 9 juni een debat over de Nederlandse verkiezingen.
Op woensdag 9 juni trekt Nederland naar de stembus voor de nationale parlementsverkiezingen. Het Vlaams-Nederlandse Huis deBuren organiseert die avond een heus verkiezingsdebat in Brussel, waarop de binnenlopende uitslagen live becommentarieerd worden.

Deelnemende panelleden zijn Axel Buyse, Vlaams vertegenwoordiger bij de EU, Derk-Jan Eppink, oud politiek journalist en nu Europarlementslid voor Lijst Dedecker, en Frans Andriessen, hoogleraar Europese integratie in Utrecht.

De avond opent met een politiek debat over de toekomst van Nederland. Moderator van dienst is Piet Piryns, nu Knackjournalist maar in een vorig leven nog hoofdredacteur van het weekblad Vrij Nederland.

"Dat debat is een soort vooruitblik op de verkiezingsuitslag die nadien binnenloopt", zegt Harry Vermeulen, coördinator van het evenement. "Na het debat gaat de televisie aan en dan gaan we met de microfoon rond, om de aanwezige politieke kopstukken te vragen wat zij van de uitslagen vinden."

Ielse Broeksteeg

woensdag 9 juni 2010 - 20:30 - 23:00 Beursschouwburg | Beurskafee, A. Ortstraat 20-28 Brussel Gratis toegang, reserveren aanbevolen: info@deburen.eu of 022121930 Organisatie: Huis deBuren http://www.deburen.eu/nl/programma i.s.m: Debatorganisatie Machiavelli Brussel, het Politiek Café, de Nederlandse ambassade en de Nederlandse Open Gespreksgroep

Lees meer over:

Onze partners