Nederlandse sollicitant ontdekt waarom hij job misloopt: 'Donker gekleurd (neger)'

27/11/13 om 16:12 - Bijgewerkt om 17:09

Op de sociaal netwerksite Facebook circuleert een opvallende e-mail van een afwijzing op een sollicitatie in Nederland. Een elektronicabedrijf heeft een kandidaat afgewezen omdat hij 'een donker gekleurde (neger)' is.

Nederlandse sollicitant ontdekt waarom hij job misloopt: 'Donker gekleurd (neger)'

© Thinkstock

Een medewerker van een elektronicabedrijf uit Arnhem in Nederland wilde een collega op de hoogte brengen over een sollicitant. In plaats daarvan stuurde hij een discriminerende mail uit naar Jeffrey Koorndijk, de jongen die solliciteerde voor de functie van stagiair.

'Heb nog even gekeken is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger)', staat in de interne mail. De werknemer wilde zijn collega informeren, maar stuurde het antwoord per ongeluk naar de sollicitant zelf.

Verontwaardiging

Razendsnel werd de e-mail verspreid via Twitter en Facebook en nadien opgepikt door verschillende media. Het regent van de verontwaardigde reacties.

Mike de Wilde van het elektronicabedrijf liet weten aan de Gelderland dat er een 'grote fout' is gemaakt. 'Wij willen ons distantiëren van elke vorm van racisme.'

Klacht

Volgens De Wilde heeft zijn werknemer 'geen racistische achtergrond'. De medewerker is inmiddels op non-actief gezet en wordt overladen met talloze bedreigingen. 'Er zullen nog maatregelen volgen, maar voorlopig is nog niet duidelijk welke', klinkt het.

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf heeft Koorndijk inmiddels aangifte gedaan van het incident. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners