Nederlandse journaliste krijgt levenslang in Turkije

05/11/13 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:39

De Nederlands-Turkse journaliste Füsun Erdogan is in Turkije veroordeeld tot levenslang. Ze zou een linkse terreurorganisatie hebben geleid, maar haar familie spreekt deze beschuldigingen tegen.

In Turkije is de Nederlands-Turkse journaliste Füsun Erdogan veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Volgens de beschuldigingen leidde ze een linkse terreurgroep.

De journaliste gaat samen met haar familie in hoger beroep tegen de uitspraak. Daarnaast wil de familie aankloppen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. "Misschien dat daar iemand zal inzien dat deze uitspraak fout is", vertel haar zus aan het NRC Handelsblad.

'Bewijs is flinterdun'

De journaliste schreef op een website allerlei artikels over minderheden, zoals de Koerden. "Dat wordt in Turkije beschouwd als terrorisme, vandaar de zware veroordeling", legt Bram Vermeulen, correspondent in Turkije, uit op de website van NRC Handelsblad.

Internationale journalistieke organisaties steunen de journaliste Erdogan. "Het bewijs tegen haar is flinterdun", klinkt het.

Aangezien de vrouw over een Turks paspoort bezit, kan de Nederlandse overheid weinig doen tegen de beschuldigingen. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners