Nederlands bedrijf zet zoektocht MH370 voort

06/08/14 om 08:22 - Bijgewerkt om 08:22

Een Nederlands bedrijf zal de onderwaterzoektocht voeren naar vlucht MH370. Het vliegtuig van Malaysia Airlines dat in maart van de radar verdween, is nog steeds vermist.

Nederlands bedrijf zet zoektocht MH370 voort

© REUTERS

Een Nederlands bedrijf werd uitgekozen om de zeebodem af te speuren naar de nog steeds vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Dat heeft Australië aangekondigd.

Fugro Survey zal twee boten gebruiken om een deel van de Indische Oceaan te doorzoeken. De schepen zullen gebruikmaken van sonar, echolood en camera's om de brokstukken van het vliegtuig te lokaliseren en te identificeren. Zo meldt de Britse omroep BBC.

'Voorzichtig optimistisch over lokaliseren vliegtuig'

Een van de schepen, de Fugro Discovery, vertrekt richting de Australische stad Perth vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het tweede schip, de Fugro Equator, is al ter plaatse om de topografie van de bodem te bestuderen.

De zoektocht van de 60.000 vierkante kilometer grote zone zal in september beginnen en vermoedelijk een jaar duren.

Volgens de plaatsvervangende premier van Australië, Warren Truss, werd het bedrijf Fugro gekozen omdat 'die technische oplossing waar voor zijn geld gaf'. 'Ik blijf voorzichtig optimistisch over het lokaliseren van het vermiste vliegtuig binnen het zoekgebied', citeert BBC Truss.

Vier Maleisische boten, waarvan twee met sonar, zullen het Nederlandse bedrijf in de zoektocht bijstaan. Ondertussen is ook een Chinees schip ter plaatse om de zeebodem te exploreren.

Vijf maanden vermist

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines verdween op 8 maart van de radar toen het op weg was van Kuala Lumpur naar Beijing. Er waren 239 mensen aan boord. Na analyse van satellietgegevens wordt vermoed dat het vliegtuig neerstortte in zeeën ten westen van Perth.

Onderzoekers weten nog steeds niet wat er met de vlucht gebeurde. Om te ontdekken wat de verdwijning heeft veroorzaakt, is het belangrijk om de zwarte dozen terug te vinden die de vluchtgegevens hebben opgeslagen.

Lees meer over:

Onze partners