Nederlanders emigreren meer om mentaliteit: ‘Korte lontjes vaker de druppel’

© Emigratiebeurs

Nederlanders die hun land voorgoed verlaten, doen dat steeds vaker om aan de ‘slechte mentaliteit’ van hun landgenoten te ontsnappen.

Nederlandse die hun verlaten, doen dat steeds vaker om aan de ‘slechte mentaliteit’ van hun landgenoten te ontsnappen, zo blijkt uit een onderzoek van de EmigratieBeurs onder 11.000 bezoekers.

11.000 van de mensen die al een ticket kochten voor de Nederlandse Emigratiebeurs deden mee aan een onderzoek naar hun motieven om het land te verlaten.

Eén vierde onder hen, 24 procent, doet dat omdat ze ‘meer rust, ruimte en een natuurlijke omgeving voor de opvoeding van hun kinderen‘ zoeken.

23 procent van de deelnemers aan het onderzoek zegt te willen vertrekken wegens de mentaliteit in Nederland. ‘We zien dat de omgangsvormen en de korte lontjes voor mensen steeds vaker de druppel zijn om weg te gaan’, zei Emigratiebeurs-directeur Tom Bey.

Op de derde plaats komt de migrantencrisis: 13 procent besluit erdoor zelf emigrant te worden. Minder voorkomende redenen zijn criminaliteit (5 procent) en filedruk (3 procent).

Nederland ziet jaarlijks ongeveer 148.000 mensen vertrekken: dat zijn er 405 per dag. Tien jaar geleden lag dat cijfer 41 procent lager, zo weet de Emigratiebeurs. Van de hele Nederlandse bevolking zou 2 tot 3 procent eraan denken om elders te gaan wonen. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content