Nederland en Oekraïne herdenken slachtoffers MH17

Oekraïners hangen foto's op van slachtoffers van de ramp met de Boeing 777, vlucht MH17, die crashte tijdens de vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumper, vandaag 17 juli 2016 dag op dag 2 jaar geleden. © AFP

Dag op dag twee jaar geleden ging de Boeing 777 van Malaysia Airlines – vlucht MH17 – van de radar. Nederland en Oekraïne herdenken de slachtoffers.

De herdenking van de Nederlandse slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 is zondagmiddag begonnen. Alle 298 namen van de slachtoffers worden voorgelezen en er zal een minuut stilte worden gehouden. Ongeveer achthonderd mensen zijn aanwezig bij de herdenking in Vijfhuizen bij Schiphol, dag op dag twee jaar nadat de Boeing 777 van Malaysia Airlines van de radar ging. Het vliegtuig was op van van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Ook premier Mark Rutte woont de herdenkingsceremonie bij, op uitnodiging van de nabestaanden. Met zijn aanwezigheid wil Rutte de nabestaanden steunen. Hij zal niet spreken. De nabestaanden vullen het programma van de herdenking zelf in met toespraken, zang en dans. De minuut stilte is gehouden rond 15.20 uur, het tijdstip dat op 17 juli 2014 het radiocontact met de Boeing 777 van Malaysia Airlines verloren ging boven Oost-Oekraïne.

Ook in het separatistische deel van Oekraïne werden de slachtoffers herdacht. Tientallen lokale bewoners kwamen samen in het dorp Petropavlivka – de plaats waar de resten van de Boeing neervielen. Zo’n 60 mensen droegen bloemen en staken kaarsen aan. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content