Na bloedige confrontatie: Frankrijk roept migranten op om niet meer naar Calais te komen

Calais © Belga Image

Na de gewelddadige confrontaties van donderdag op meerdere plaatsen in Calais heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb vrijdag migranten die clandestien de oversteek willen maken naar Groot-Brittannië, opgeroepen om niet meer naar de stad in het noorden van het Frankrijk te komen.

Vier jonge Eritreeërs bevonden zich vrijdagmorgen nog altijd tussen leven en dood. Ze werden geraakt door kogels. Bij de ongeregeldheden vielen in totaal 21 gewonden.

Confrontaties tussen Afghanen en Eritreeërs komen in de regio van Calais wel vaker voor, maar nog nooit waren ze zo bloederig. Collomb zei, toen hij ter plaatse ging, dat Calais nog nooit ‘een dergelijke mate van geweld’ gezien heeft.

Gérard Collomb in Calais
Gérard Collomb in Calais© Belga Image

Een 37-jarige Afghaan wordt vrijdag nog altijd gezocht. Hij wordt ervan verdacht de schoten op de Eritreeërs te hebben gelost vlakbij het ziekenhuis van Calais waar donderdagnamiddag een maaltijdverdeling werd gehouden.

Wetsontwerp

De ongeregeldheden komen er op een moment dat de regering van president Emmanuel Macron aan een wetsontwerp over immigratie werkt dat volgens ngo’s die voor migranten opkomen, een verharding inhoudt van de ontvangstvoorwaarden.

Partner Content