Motor hogesnelheidstrein in brand gevlogen op lijn Marseille-Parijs

22/08/15 om 01:13 - Bijgewerkt om 01:12

In de hogesnelheidstrein op de lijn Marseille-Parijs is de motor in brand gevlogen. Aan boord waren 800 passagiers. Niemand raakte gewond, maar het incident zorgt wel voor veel vertraging op het spoor. De oorzaak van de brand zou accidenteel zijn.

Motor hogesnelheidstrein in brand gevlogen op lijn Marseille-Parijs

Archiefbeeld van een HST © AFP

Het incident gebeurde omstreeks 16.30 uur ter hoogte van Saint-Quentin-Fallavier (Isère). Eerst was er veel rook aan de motor te zien en nadien ontstond er brand.

"We hebben de elektriciteit op de spoorlijn moeten uitschakelen, wat het treinverkeer op deze lijn onmogelijk maakt", verklaarde de woordvoerder van de Franse spoorwegen SNCF. Eens de elektriciteit afgeschakeld was, kon de brandweer het vuur snel de baas.

Na de schietpartij in de Thalys tussen Amsterdam en Parijs werd ook in dit geval gespeculeerd over kwaad opzet maar dat werd door de woordvoerder tegengesproken. Het ging om een technisch probleem, zo werd gezegd.

Vertraging?

Alle 800 passagiers aan boord van de hogesnelheidstrein werden geëvacueerd. Zij kregen water en iets om te eten. Later op de avond werden ze met de bus naar het station van Saint-Quentin-Fallavier gebracht waar ze hun reis met een andere trein moeten voortzetten. Vanaf zaterdagochtend zou het treinverkeer op deze spoorlijn weer normaal moeten verlopen.

Het is zaterdag in elk geval een erg druk weekend: heel wat vakantiegangers keren terug naar huis.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners