Moslims eisen excuses van Donald Trump na incident tijdens rally (video)

10/01/16 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:21

De grootste moslimorganisatie in de Verenigde Staten, de Raad voor Amerikaans-Islamitische Relaties (CAIR), roept Republikeins presidentskandidaat Donald Trump op om zich te verontschuldigen voor een incident tijdens een campagnebijeenkomst. Een moslima die stil protest voerde werd door de beveiliging buiten gezet.

Moslims eisen excuses van Donald Trump na incident tijdens rally (video)

© /

CAIR spreekt van 'een huiveringwekkende boodschap naar Amerikaanse moslims' en eist dat Donald Trump duidelijk maakt dat Amerikaanse moslims welkom zijn als medeburgers en als deelnemers aan het politieke proces.

Het incident vond plaats tijdens een Trumprally in Rock Hill, in de staat South Carolina. Toen de bijeenkomst een halfuurtje bezig was, stond Rose Hamid (56), in het dagelijks leven een stewardess, recht om stil te protesteren. Ze droeg een t-shirt met daarop de woorden: 'Salam, ik kom in vrede'.

Er ontstond tumult en Hamid werd door een politieagent naar buiten geleid, onder luid boegeroep. Iemand vroeg haar ook of ze een bom bij zich had.

'Niet bang zijn'

Rose Hamid deed intussen haar verhaal aan CNN. 'Ik geloof dat als mensen elkaar beter leren kennen, dat ze dan niet meer bang zijn en dat haat verdwijnt. Ik wilde gewoon laten zien dat moslims niet angstaanjagend zijn.'

Ze erkende ook dat heel wat mensen rondom haar wel aardig waren. 'Een vrouw nam zelfs mijn hand en zei dat het haar speet dat mij dit overkwam. Ik voelde me nooit bedreigd, ik geloof dat de fatsoenlijke mensen wel hadden ingegrepen.'

Lees meer over:

Onze partners