Moslimradicaal roept op tot onthoofding Wilders

03/09/10 om 14:03 - Bijgewerkt om 14:03

Volgens De Telegraaf komt de oproep van de Australische haatprediker Feiz Muhammad.

De Australische haatprediker Feiz Muhammad roept op de Nederlandse politicus Geert Wilders te onthoofden. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.

Volgens de Nederlandse krant wordt Muhammad door geheime diensten wereldwijd bestempeld als één van de belangrijkste jihad-ideologen en is hij een grote inspirator voor Westerse, jonge moslimradicalen.

De Telegaaf meldt dat ze geluidsopnamen van de oproep bezit en dat ook de Nederlandse inlichtingendienst AIVD erover beschikt.

Feiz deed zijn oproep volgens de krant tijdens een toespraak op een afgeschermde website van jihadisten. Dat zou gebeurd zijn naar aanleiding van vragen van Nederlandse radicalen.

Volgens De Telegraaf zei Feiz: 'We zien de duivelse vuiligheid van mensen als die vuile Nederlandse politicus. Eenieder die onze leer bespot, lacht om de islam en die verlaagt, moet de dood in, onthoofd hem, hak zijn hoofd eraf', zo luidt het.

Wilders werd donderdag door de krant op de hoogte gebracht van de zaak en heeft erover overleg gepleegd met Erik Akerboom, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb).

Wilders reageerde naar verluidt zeer bezorgd en wil weten waarom de NCTB en de AIVD hem nooit over de zaak hebben ingelicht.

Onze partners