Moslimbroeders in Egypte veroordeeld tot levenslang of doodstraf

28/02/15 om 14:56 - Bijgewerkt om 14:56

In Egypte zijn verschillende leiders van de Moslimbroeders veroordeeld tot levenslange celstraffen. Anderen zullen de doodstraf krijgen.

Moslimbroeders in Egypte veroordeeld tot levenslang of doodstraf

Leden van de Moslimbroederschap en aanhangers van de afgezette president Mohamed Morsi op het Raba El-Adwyiaplein in Caïro, Egypte. © Reuters

Een rechtbank in Caïro heeft de leider van de Moslimbroeders, Mohammed Badie, en andere leidinggevenden van de organisatie tot levenslange celstraffen veroordeeld. Ook is de doodstraf tegen vier andere leden bevestigd, zei het staatspersagentschap Al Ahram. Er is wel nog beroep mogelijk.

Volgens de rechters is het bewezen dat de beklaagden eind juni 2013 bij protesten in Caïro verantwoordelijk waren voor de dood van demonstranten. Toen kwam het tot protesten aan het hoofdkwartier van de Moslimsbroeders. Volgens officiële cijfers kwamen negen mensen om.

Sinds de val van de islamitische president Mohammed Morsi in de zomer van 2013 treedt de regering hard op tegen islamisten. De Moslimbroederschap wordt in Egypte als een terreurorganisatie beschouwd. (Belga/WB)

Onze partners