Morgan Freeman schenkt Obama 1 miljoen dollar

20/07/12 om 00:41 - Bijgewerkt om 00:41

Acteur Morgan Freeman geeft VS-president Barack Obama 1 miljoen dollar voor zijn kiescampagne. Obama heeft dat hard nodig, als hij Mitt Romney wil bijhouden.

Morgan Freeman schenkt Obama 1 miljoen dollar

© Reuters

"President Obama heeft uitstekend werk geleverd in historisch moeilijke omstandigheden", verantwoordde de Oscarwinnaar zijn gulle gift, verwijzend naar het einde van de oorlog in Irak, strengere regels voor Wall Street en Obamacare.

Beroemde donors
Freeman is niet de eerste beroemdheid die in de buidel tast voor Obama. Ook mensen als regisseur Steven Spielberg en Dreamworks-baas Jeffrey Katzenberg sprongen al bij, terwijl filmster George Clooney recent zelfs een hele fundraiser organiseerde.

Obama lanceerde enkele weken terug nog een oproep om extra steun. Hoeveel zoden de de donaties uit Hollywood aan de dijk zullen zetten, is een vraagteken. De Republikeinse uitdager Mitt Romney wist de jongste maanden immers gevoelig meer geld op te halen.

Honderd miljoen
Alleen al van casino-mogul Sheldon Adelson uit Las Vegas kreeg Roemney tot nog toe tien miljoen dollar. Adelson kondidge aan dat hij desnoods honderd miljoen dollar zou uitgeven om Obama uit het Witte Huis te krijgen. (Belga/TV)

Onze partners