Moord in Franse Alpen: ‘Geschil rond geld is een van sporen’ (procureur)

© AFP

In het onderzoek naar de viervoudige moord in de Franse Alpen is een van de sporen een financieel geschil met de broer van een slachtoffer.

De speurders zullen zich over het spoor buigen van een geschil in verband met geld tussen Saad al-Hilli, een van de vier slachtoffers van de viervoudige moord in de Alpen, en zijn broer. Dit heeft de procureur van Annecy, Eric Maillaud, gezegd.

De broer heeft zich bij de Britse politie gemeld. “Blijkbaar was er een geschil tussen de twee broers op een achtergrond van geld. Het is een gegeven dat serieus lijkt, dat van de Britse politie komt”, zei Maillaud. “De broer zal uitvoerig ondervraagd moeten worden. Elk spoor zal zorgvuldig uitgezocht worden.”

Broer ontkent

Volgens een bron die dichtbij het onderzoek in Frankrijk staat, meldde de broer zich donderdag op een commissariaat in Groot-Brittannië om te verklaren dat hij geenszins betrokken was bij de schietpartij in de Alpen. Maillaud zei dat hij geen enkele “officiële bevestiging” van deze informatie had.

Procureur: ‘Opletten met dit spoor’

De procureur riep tot voorzichtigheid op met betrekking tot dit spoor. Hij stelde zich vragen bij de afstand die afgelegd moet worden “om van een financieel geschil tot een viervoudige moord over te gaan”.

Lijkschouwing

Twee dagen na de raadselachtige misdaad met vier doden in de Franse Alpen draait het onderzoek op volle toeren. Vrijdag is er een lijkschouwing op de lichamen van de slachtoffers en zou er een oproep tot getuigen komen, meldde de Franse radio.

Naar Zweden zal een vraag om internationale medewerking vertrekken voor de identificatie van de oudere vrouw, die de Zweedse nationaliteit heeft. De Britse autoriteiten krijgen een officieel verzoek tot internationale medewerking om de slachtoffers te identificeren en om aanwijzingen met betrekking tot de moorden te verzamelen, meldde Le Dauphiné op zijn website.

Op die manier wordt het mogelijk documenten en andere spullen in beslag te nemen in de woning van de slachtoffers in Groot-Brittannië. “In het huis kan een aantal verklaringen gevonden worden die ons op het spoor van de moordenaars kunnen zetten”, zei de procureur van Annecy.

Vier doden

Bij het bloedbad werden drie vakantiegangers uit Groot-Brittannië en een Franse fietser vermoord. Twee meisjes overleefden het drama. De vier slachtoffers werden met schoten in het hoofd afgemaakt. De Britse pers speculeert op “een moord in opdracht”, mogelijk om familiale redenen. Het zwaargewonde 7-jarige meisje werd in een kunstmatige coma gebracht. Het 4-jarige kind werd uren na de moorden ongedeerd teruggevonden in de auto.

‘Erg voorzichtig zijn met de verklaringen van een getraumatiseerd meisje’

De kleuter werd donderdagavond verhoord maar kon “niet veel meer details” geven, zei de procureur van Annecy, Eric Maillaud. “Ze werd gisteravond opnieuw verhoord, zonder veel meer details, behalve geschreeuw, schrik en zich willen verstoppen”, vertelde de magistraat. “Men moet erg voorzichtig zijn met de verklaringen van een getraumatiseerd meisje”, voegde hij eraan toe.

Haar 7-jarige zus, die zwaargewond is aan de schedel, “werd opnieuw geopereerd, het gaat goed met haar”, zei hij. “Haar toestand is niet al te zorgwekkend meer, ze is buiten levensgevaar.” (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content