Moody's verlaagt verwachting voor 17 Duitse banken

26/07/12 om 02:08 - Bijgewerkt om 02:08

De verlaging van de outlook van de baken komt er nadat Moody's de verwachting van heel Duitsland terugschroefde. De outlook gaat van 'stabiel' naar 'negatief'.

Moody's verlaagt verwachting voor 17 Duitse banken

© Image Globe

Ratingagentschap Moody's verlaagt nu ook de vooruitzichten van 17 Duitse banken van "stabiel" naar "negatief". De aanpassing is een gevolg van de verlaging van de "outlook" van Duitsland die Moody's maandag bekendmaakte.

Verlaging komt niet alleen

Het betreft vooral landesbanken zoals LBBW en HSH Nordbank maar ook de overheidsgecontroleerde investeringsbank KfW, de geredde IKB Deutsche Industriebank en Deutsche Postbank.

De kredietbeoordeling van die instellingen heeft ook betrekking op de Duitse bondsstaat, de deelstaten en de gemeenten, verwijst Moody's naar de verlaagde outlook van Duitsland.

Noodfonds
Maandag verlaagde Moody's de vooruitzichten van Duitsland, Luxemburg en Nederland. Woensdag werd daarop de outlook van het Europees noodfonds EFSF verlaagd, net als die van zes Duitse deelstaten.

Een verlaging van de outlook betekent dat Moody's de rating van de betrokken entiteit zal herzien en een ratingverlaging in de toekomst niet uitgesloten is.

Nederland en Luxemburg

Om dezelfde reden verlaagde Moody's ook de outlook van de Luxemburgse Banque et Caisse d'Epargne de l'Etat (BCEE) van stabiel naar negatief. Dat is ook het geval voor de schuldinstrumenten uitgegeven door de Nederlandse banken en waarvoor Den Haag garant staat. (Belga/TV)

Onze partners