Mogelijke kannibaal aan het werk in de Pyreneeën

25/11/13 om 17:49 - Bijgewerkt om 17:49

Een 26-jarige Fransman wordt ervan verdacht een 90-jarige man te hebben gedood en delen van zijn lichaam te hebben opgegeten.

Mogelijke kannibaal aan het werk in de Pyreneeën

Pyreneeën © Reuters

Na de gruwelijke vondst van een lijk in de Franse Pyreneeën is de verdenking van kannibalisme tegen een jongeman harder geworden.

Het Openbaar Ministerie in Tarbes bevestigde dat de stukken vlees, die half november bij de 26-jarige verdachte werden ontdekt, van menselijke aard zijn. Ze bevonden zich samen met een portie bonen op een bord dichtbij het lijk. Het is nog niet duidelijk of de jongeman er ook daadwerkelijk van heeft gegeten, luidde het.

'Te gruwelijk voor woorden'

Een vroegere soldaat wordt ervan verdacht een 90-jarige man met een metaalwerktuig te hebben gedood. Hart en tong van het lijk werden verwijderd om de lichaamsdelen op te eten. De vermoede dader had naar eigen zeggen stemmen gehoord, die hem hadden aangezet tot de feiten. Hij zit voorlopig in een gesloten psychiatrische instelling.

De vader van de vermoedelijk dader zei vorige week in de krant La Dépêche du Midi: "Ik begrijp dit niet, niemand kan dit begrijpen. Het is te gruwelijk voor woorden". Hij heeft vroeger nooit echt problemen gehad met zijn zoon. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners