Mogelijk nog meer doden na gijzeling Algerije

20/01/13 om 09:17 - Bijgewerkt om 09:17

Het aantal doden na de gijzelingsactie in het gascomplex van In Amenas in Algerije dreigt nog op te lopen.

Mogelijk nog meer doden na gijzeling Algerije

© AFP

"Ik vrees dat de dodentol nog gaat oplopen", zei de Algerijnse minister van Communicatie Mohamed Said op de openbare radio. Volgens officiële cijfers zijn er zeker zes Britten dood of nog vermist. Ook over het lot van tien Japanners, vijf Noren en één inwoner van Maleisië bestaat nog veel onduidelijkheid.

25 lijken gevonden
De Algerijnse speciale troepen hebben volgens de Algerijnse commerciële tv-zender Ennahar bovendien in het gascomplex nog 25 lijken gevonden. Het zou gaan om lichamen van gijzelaars.

Volgens de laatste, voorlopige en officiële balans kwamen
23 gijzelaars en 32 gijzelnemers om het leven.

Het leger had zaterdag het gascomplex bij In Amenas in de woestijn, in het oosten van het land bestormd. Daarbij kwamen elf terroristen om, die eerder de laatste zeven gijzelaars hadden gedood. Het complex werd woensdag door zwaar bewapende islamisten bezet. Donderdag viel het leger voor het eerst aan. Daarbij werden volgens officiële cijfers 685 Algerijnse arbeiders en 107 buitenlandse arbeidskrachten bevrijd.

Barack Obama

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de gijzelnemers verantwoordelijk gesteld voor het bloedvergieten op het gasveld in Algerije. "De schuld voor deze tragedie ligt bij de terroristen die het hebben veroorzaakt", aldus Obama in een verklaring. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners