Mogelijk nieuwe identiteit voor 12-jarige moeder

01/04/11 om 11:59 - Bijgewerkt om 11:59

Het meisje uit het Nederlandse Groningen beviel vorige week tijdens een schoolexcursie van een gezonde dochter.

Mogelijk nieuwe identiteit voor 12-jarige moeder

© Thinkstock

Een 12-jarig meisje uit het Nederlandse Groningen dat vorige week beviel van een dochter, krijgt mogelijk een nieuwe identiteit. Volgens Bureau Jeugdzorg Groningen is dat eventueel nodig om het meisje haar gewone leven weer te laten oppakken.

Dat meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad vrijdag. Een woordvoerder van Bureau Jeugdzorg Groningen zegt in de krant dat het belangrijk is dat de omstandigheden van het meisje zo snel mogelijk worden genormaliseerd. "Haar een nieuwe naam geven, is een mogelijkheid".

De identiteit van het meisje geraakt in steeds bredere kring bekend. Jeugdzorg wil dat ze haar school kan afmaken en zich voorbereiden op de middelbare school.

Schoolexcursie

Het meisje beviel vorige week tijdens een schoolexcursie van een gezonde dochter. Naar verluidt wist het kind niet dat ze zwanger was.

De 12-jarige moeder heeft niet het ouderlijke gezag over haar kind, schrijft Elsevier.nl. Er geldt een voorlopige voogdijmaatregel van 12 weken, waarbij het ouderlijk gezag bij het Bureau Jeugdzorg ligt. Het meisje en haar kindje blijven voorlopig wel bij elkaar. In de 12 weken onderzoekt de Raad voor de Kinderbescherming wat nodig is voor de opvang van het meisje en haar baby.

Onze partners