Mogelijk brokstuk van MH370 aangespoeld in Thailand

24/01/16 om 07:36 - Bijgewerkt om 11:26

Een brokstuk van een vliegtuig is aangespoeld aan de zuidoostelijke Thaise kust. Het zou mogelijk gaan om een stuk van de Maleisische vlucht MH370, die twee jaar geleden van de radar verdween.

Mogelijk brokstuk van MH370 aangespoeld in Thailand

MH370, het grootste luchtvaartmysterie ooit. © Reuters

De Thaise autoriteiten onderzoeken momenteel een groot brokstuk van een vliegtuig dat is aangespoeld aan de zuidoostelijke Thaise kust. Dat melden verschillende media. Het zou mogelijk gaan om een stuk van de Maleisische vlucht MH370, die twee jaar geleden van de radar verdween. Al achten luchtvaartdeskundigen dat niet waarschijnlijk.

Het drie op drie meter grote brokstuk, dat ongeveer 100 kilogram weegt, werd ontdekt door vissers op Nakhon Si Thammarat, zowat 800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad, schrijft Bangkok Post. De Maleisische minister van Transport Liow Tiong Lai liet al weten dat hij het departement voor burgerluchtvaart in het land gevraagd heeft contact op te nemen met zijn Thaise evenknie voor meer informatie.

Hij vroeg bovendien om speculaties te vermijden, om de familieleden van de slachtoffers van de 239 mensen die aan boord van het vliegtuig waren, te sparen.

Vlucht MH370 verdween van de radar op 8 maart 2014, een uur nadat het vliegtuig was opgestegen in Kuala Lumpur. Ondanks een intensieve zoektocht in de oceaan is het wrak van het vliegtuig nog steeds niet terecht. Eerder al spoelde een brokstuk aan op het Franse eiland Reunion. De resultaten van het Thaise onderzoek worden verwacht binnen twee dagen. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners