Moeizame reddingswerken in Pakistan na aardbeving

17/04/13 om 14:27 - Bijgewerkt om 14:27

Pakistaanse reddingswerkers hebben het moeilijk om in de afgelegen dorpen bij de grens met Iran, tot bij de slachtoffers van de aardbeving te komen.

Pakistaanse reddingswerkers ondervinden moeilijkheden om in de afgelegen dorpen in het zuidwesten van het land, tot bij de slachtoffers te komen. Pakistan en Iran werden dinsdag door een zware aardbeving getroffen.

De nooddiensten zeggen dat er al 30 doden zijn in Mashkhel, een gebied in de Pakistaanse provincie Baluchistan. Militaire bronnen zeggen dat het dodental tot 34 is opgelopen. De aardbeving had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. De beving was gecentreerd in het zuidoosten van Iran, nabij de grens met Pakistan.

Saifur Rehman, van de Provinciale Autoriteit voor het Beheer van Rampen in Baluchistan, zei dat reddingsteams en hulpgoederen worden overgevlogen naar de getroffen gebieden. "Verschillende dorpen zijn onbereikbaar via landwegen omdat vrachtwagens en andere grote voertuigen niet kunnen rijden op woestijn- en bergpaden", zei Rehman.

Naschokken

Pakistaanse veiligheidstroepen zijn de reddingswerkers te hulp gekomen. "Negenhonderd kilogram medicijnen en vijf ton rantsoen hebben Mashkhel bereikt", meldt het leger. Extra paramilitaire troepen zijn ook opgeroepen om reddingswerken te steunen.

Verschillende naschokken troffen het gebied. Het meteorologische departement in Pakistan registreerde een naschok van 6 op de schaal van Richter. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners