Moeder van slachtoffer Bataclan wil klacht indienen tegen België

19/01/16 om 01:14 - Bijgewerkt om 01:13

Nadine Ribert-Reinhart, de moeder van één van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs, wil klacht indienen tegen de Belgische staat. In een interview met de Franse zender BFM TV beschuldigt ze België van "nalatigheid" met betrekking tot de opvolging van jihadisten.

Moeder van slachtoffer Bataclan wil klacht indienen tegen België

Nadine Ribert-Reinhart, moeder van een slachtoffer uit Le Bataclan © /

Uit het onderzoek naar de aanslagen van 13 november in Parijs, waarbij 130 doden vielen, blijkt dat verschillende daders in Sint-Jans-Molenbeek leefden en/of de Belgische nationaliteit hadden. "Ik ga samen met onze advocaat vragen om België aan te klagen. Dit heet nalatigheid en achter die nalatigheid zitten families die iemand verloren zijn", aldus de vrouw. Volgens haar had de Belgische overheid nog voor de aanslagen kunnen ingrijpen. Haar zoon Valentin, een advocaat, werd doodgeschoten in concertzaal Bataclan.

"Waar zit de verantwoordelijkheid?", zo vroeg ze zich in de uitzending af. "Ik pluis de pers na om te begrijpen. Vandaag zitten we aan een elfde jihadist die een band had met België. Men heeft ze pas opgespoord na 130 overlijdens in Parijs. Excuseer me maar kon dat echt niet eerder? Iedereen kent tegenwoordig de naam van Molenbeek. Wat deed de Belgische staat voorheen? Valentin was advocaat, hij stond ervoor dat gerechtigheid moest gelden. Hij kan er zelf niet meer voor zorgen. Wij gaan zorgen voor middelen om tot het uiterste te gaan".

(Belga/RR)

Onze partners