Mitt Romney wint in Puerto Rico

19/03/12 om 08:46 - Bijgewerkt om 08:46

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney haalt Puerto Rico binnen en vergroot daarmee zijn voorsprong op zijn concurrenten in de race naar de nominatie voor de presidentsverkiezingen.

Mitt Romney wint in Puerto Rico

© Reuters

Ex-gouverneur van Massachusetts Mitt Romney heeft overweldigend de Republikeinse voorverkiezingen in het Amerikaanse gebiedsdeel Puerto Rico gewonnen.

Met 73 procent van de stemmen in de "primary" geteld, had Romney volgens CNN meer dan 87.000 stemmen vergaard of 83 procent van het totaal. Gezien dat meer is dan de helft, krijgt hij alle twintig afgevaardigden van Puerto Rico voor de Republikeinse Conventie achter zich, aldus de conservatieve nieuwszender Fox.

Rick Santorum werd met 8 procent tweede. Newt Gingrich en Ron Paul kwamen er zo goed als niet aan te pas met respectievelijk 2 en 1 procent van de stemmen.

Volgens een telling van CNN heeft Romney nu 518 afgevaardigden achter zich, Santorum 239, Gingrich 139 en Paul 69. Fox geeft Romney 521 stuks, Santorum 253, Gingrich 136 en Paul 50.

Om het Republikeinse ticket op zak te steken moet een kandidaat 1.144 afgevaardigden achter zich hebben op de Conventie. Nog tijdens het stemmen van de tellen richtten de Republikeinse "hopefuls" al hun blikken op de staten Illinois en Louisiana waar de volgende "primaries" zijn.

In Illinois, de thuisbasis van Democratisch president Barack Obama, zijn er 69 afgevaardigden te grabbel, aldus de krant New York Times. Volgens Fox is Romney goed op weg om de nominatie beet te hebben, tenzij Santorum of Gingrich nog vette vissen vangen. (Belga/EE)

Onze partners