Mitt Romney uitgejouwd op Afro-Amerikaanse bijeenkomst

11/07/12 om 18:35 - Bijgewerkt om 18:35

Afro-Amerikaanse activisten hebben de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney uitgejouwd, toen hij vertelde dat hij de gezondheidszorghervormingen van president Barack Obama wil intrekken.

Mitt Romney uitgejouwd op Afro-Amerikaanse bijeenkomst

© Belga

"Ik ga alle dure en niet-essentiële voorzieningen die ik vind, elimineren. Dat omvat ook 'Obamacare' ", aldus Romney, waarna hij bijna een halve minuut uitgejouwd werd.

Hij sprak voor een conventie van de burgerrechtengroep National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) in een poging om de Afro-Amerikaanse kiezers achter zich te scharen. Zij maken deel uit van de hevigste aanhangers van de eerste zwarte president van de Verenigde Staten.

Buitengewoon

"Ik hoop alle Amerikanen te vertegenwoordigen", zei hij terwijl hij toegaf dat zijn aanwezigheid buitengewoon is gezien de traditionele steun van de groep aan de Democraten. Hij gelooft voorts dat zijn beleid, vooral dan het economische, de minderheden meer voordelen biedt dan dat van Obama.

Zijn opmerkingen over werkgelegenheid en een beter onderwijs werden wel onthaald op applaus. Hij wees ook naar de hogere werkloosheidsgraad bij Afro-Amerikanen dan bij de totale actieve bevolking.

Romney voegde er nog aan toe dat hij het niet altijd met de groep eens zal zijn, maar beloofde met de gemeenschap samen te werken en naar hun verzuchtingen te luisteren, als hij tot president verkozen wordt. (Belga/TE)

Onze partners