Mitt Romney: 'Troost bieden'

20/07/12 om 23:25 - Bijgewerkt om 23:25

Net als president Obama schortte de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney zijn campagne op. Met een korte toespraak in New Hampshire bracht hij hulde aan de doden.

Mitt Romney: 'Troost bieden'

© Reuters

Romney verving zijn campagnemeeting in het plaatsje Bow, New Hampshire, door een vier minuten lange, plechtige toesprak. "Ik sta vandaag niet voor u als een verkiezingskandidaat, maar als een vader, grootvader, echtgenoot en Amerikaan", zei hij. "Ieder van ons moet in zijn hart kijken en onthouden hoeveel we van elkaar houden en hoeveel we houden van ons grootse land."

Hulpeloosheid
"Vandaag voelen we niet alleen treurnis, maar misschien ook hulpeloosheid. Maar er is iets wat we kunnen doen. We kunnen troost bieden aan iemand die ons nabij is of die zwaar aangedaan is, we kunnen rouwen met zij die rouwen in Colorado."

Romney, die ook uit de Bijbel citeerde, heeft ervaring met grafredes, want in de jaren tachtig en negentig was hij de Mormoonse 'stake president' van Boston. Dat is het equivalent van een katholieke bisschop.

Voorganger
Na afloop van zijn korte rede ging Romney bij de uitgang van het openluchtterrein staan om iedereen die de poort uit liep de hand te schudden, zoals dat voor voorgangers in Amerikaanse kerken gebruikelijk is. (TV)

Onze partners