Mitt Romney presenteert eerste campagnespotje (video)

19/05/12 om 02:08 - Bijgewerkt om 02:08

De Republikeinse kandidaat heeft zijn eerste televisiespotje met het oog op de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen gepresenteerd.

Mitt Romney presenteert eerste campagnespotje (video)

© AFP

De 30 seconden durende clip omschrijft kort hoe de eerste dag van Romney in het Witte Huis er ongeveer zou kunnen uitzien. "Op de eerste dag zal president Romney onmiddellijk de Keystone-oliepijpleiding goedkeuren, wat duizenden jobs zal opleveren die door Obama geblokkeerd worden", zo leest een off-screen stem.

Het Keystone-project omvat de aanleg van een pijpleiding tussen oliestaat Texas en Canada. Het project stuit echter op verzet bij milieuorganisaties. President Barack Obama heeft een besluit uitgesteld tot 2013.

In de clip belooft Romney voorts belastingverminderingen en hervormingen "die verschaffers van werkgelegenheid belonen in plaats van te straffen".

Hij zal ook een decreet ondertekenen dat de onder Obama doorgevoerde hervorming van de gezondheidszorg zal herzien ten voordele van een "hervorming van het gezond verstand".

Spaans

De clip wordt verspreid in Virginia, Ohio, Noord-Carolina en Iowa, vier sleutelstaten in de presidentsverkiezingen op 6 november. Bovendien wordt het spotje ook in het Spaans verspreid, wat voor enige toenadering tot de Spaanstalige gemeenschap moet zorgen.

Multimiljonair Mitt Romney is als overwinnaar uit de bus gekomen bij de voorverkiezingen die de Republikeinse partij organiseerde. In augustus zal hij op een nationale conventie in Tampa officieel gebombardeerd worden tot de kandidaat die het moet opnemen tegen de uittredende Democratische president Obama. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners