Mitt Romney houdt stevig vast aan leidersplaats in peilingen

© Reuters

Volgens een recente peiling zit de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney in poleposition om de investituur binnen te halen.

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft binnen het Republikeinse kamp nu 35 procent steun om de investituur binnen te halen, zo blijkt uit een gepubliceerde peiling van televisiezender ABC en de krant Washington Post.

Romney won de Republikeinse voorverkiezingen in Iowa en New Hampshire. Onder de Republikeinen en naar de Republikeinen neigende onafhankelijken verwacht 72 procent dat Romney hun genomineerde zal worden om het in november tegen de Democratische president Barack Obama op te nemen. Dat is winst van 32 procentpunt sinds midden december, aldus ABC.

Hij krijgt ook van 57 procent de beste kans toegediend om het van Obama te halen, wat een verdrievoudiging is ten opzichte van in de maand september. De vroegere gouverneur van Massachusetts kan nu rekenen op 35 procent steun voor de Republikeinse investituur, met een ruime voorsprong op zijn concurrenten. Newt Gingrich komt aan 17 procent en ziet zijn steun afkalven, Ron Paul is goed voor 16 procent en Rick Sanctorum 13 procent.

Romney kwam van 30 procent in december en juli, en krijgt meer grond onder de voeten als consensuskandidaat, zo stipt de televisiezender nog aan. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content