Mitt Romney erkent nederlaag

07/11/12 om 07:13 - Bijgewerkt om 07:13

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney heeft in een speech zijn nederlaag toegegeven. Hij feliciteerde Barack Obama met zijn overwinning.

Mitt Romney erkent nederlaag

© Reuters

Mitt Romney had vooraf gezegd dat hij niet voorbereid was op een nederlaag. Hij had enkel een overwinningsspeech voorbereid.

Nadat Obama omstreeks half 6 Belgische tijd de overwinning opeiste, bleef het dan ook een hele tijd stil vanuit het kamp van Romney. Er kwamen berichten dat hij weigerde om de uitslag te erkennen en dat hij niet klaar was om zijn concessietoespraak te geven.

Even voor 7 uur Belgische tijd nam Romney dan toch het woord. Het werd een hele korte en ontspannen speech, inderdaad niet voorbereid en ogenschijnlijk voor de vuist weg.

Romney feliciteerde president Obama, de first lady en hun dochters. 'Ik bid dat de president succesrijk wordt in het leiden van onze natie.'

Romney bedankte zijn running mate Paul Ryan, zijn vrouw en alle medewerkers aan de campagne. 'Ik geloof in Amerika, ik geloof in de Amerikanen en ik heb me kandidaat gesteld omdat ik bezorgd ben over Amerika. De verkiezing is voorbij maar onze principes blijven. We hebben het beste van onszelf gegeven. Ik wou dat ik jullie land in een andere richting had kunnen leiden. God bless America. (EE)

Onze partners