Mitt Romney doet nieuwe gooi naar presidentschap VS

12/04/11 om 08:59 - Bijgewerkt om 08:59

Na Tim Pawlenty is Romney de tweede prominente Republikein die zich officieel aanmeldt voor de strijd om de Republikeinse nominatie.

Mitt Romney doet nieuwe gooi naar presidentschap VS

© EPA

Voormalig gouverneur van Massachusetts Mitt Romney stelt zich officieel kandidaat om het in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012 voor de Republikeinen op te nemen tegen de Democratische president Barack Obama. Romney richtte een zogenaamd verkenningscomité op, dat de haalbaarheid van zijn kandidatuur moet onderzoeken.

Hij deelde het nieuws mee via Twitter en een internetvideo (zie onder artikel). "Met bekwaam leiderschap liggen Amerika's beste dagen voor zich. Daarom kondig ik vandaag mijn verkenningscommissie voor het presidentschap van de Verenigde Staten aan," zei hij.

Na Tim Pawlenty, de ex-gouverneur van Minnesota, is Romney de tweede prominente Republikein die zich officieel aanmeldt voor de strijd om de Republikeinse nominatie.

Romney, een mormoon, was in 2008 al eens kandidaat voor de Republikeinse nominatie voor de presidentsrace. Hij verloor toen het pleit van senator John McCain, die het onderspit delfde tegen Obama. (Belga/KVDA)

Onze partners