Mitt Romney belachelijk gemaakt in debat Obamacare (video)

05/07/12 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:33

Republikeins presidentskandidaat Romney wil Obamacare weg, maar staat eigenlijk achter zowat alles in het plan, zo maakt de Amerikaanse talkshowpresentator John Stewart pijnlijk duidelijk.

The Daily Show with Jon Stewart
Get More: Daily Show Full Episodes,Political Humor & Satire Blog,The Daily Show on Facebook

Onlangs benadrukte de Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney de noodzaak tot het intrekken en de herwerking van de 'Obamacare', de zorgwet van de Amerikaanse president Barack Obama. De uitspraken van Romney komen echter dicht in de buurt van Obama's programma, zo maakt talkshowpresentator John Stewart van The Daily Show zijn kijkers pijnlijk duidelijk.

Zo wil Mitt Romney er alles aan doen opdat de Amerikanen, die hun huidige ziekteverzekering willen behouden, ook in staat zijn dat effectief te doen. Bovendien zegt hij steun te willen geven aan iedere staat die zich inzet voor de totstandkoming van betaalbare gezondheidszorg voor alle Amerikanen. Ten slotte vertelt Romney in diezelfde speech dat mensen die reeds ziek zijn, toch een verzekering kunnen aangaan.

Mitt Romney zorgde voor blauwdruk Obamacare

En laat dit nu net zijn wat Obama wil met zijn Obamacare, zo schatert Stewart. "Eigenlijk wil hij er alles in wat Obama wil, behalve de belastingen. Want dat zou tirannie zijn!"

Als doodsteek geeft Stewart nog eens mee dat de zorgwet die Romney als gouverneur van Massachusetts invoerde, de blauwdruk was voor de door de Republikeinen gehate Obamacare. (SVL/SD)

Onze partners