Minstens twee doden bij aardbeving Mexico

07/07/14 om 15:36 - Bijgewerkt om 15:36

Mexico en Guatemala zijn getroffen door een krachtige aardbeving met een magnitude van 6.9. Dat heeft het Amerikaans Geofysisch Instituut (USGS) gemeld. Er zijn minstens twee doden gevallen en tientallen huizen zijn beschadigd.

Minstens twee doden bij aardbeving Mexico

Mensen lopen de straat op na een aardbeving in Mexico in mei 2014. De regio die op een punt ligt waar vijf tektonische platen samenkomen, wordt regelmatig door aardbevingen getroffen. © Reuters

De beving trof een brede zone van het zuiden van Mexico en Centraal-Amerika om 13.23 uur Belgische tijd, maandag 7 juli. De magnitude werd aanvankelijk op 7.1 berekend, maar later bijgesteld naar het lagere 6.9. Het epicentrum bevond zich op 60 km diepte, op 8 km ten noordoosten van Puerto Madero in de Mexicaanse staat Chiapas, bij de grens met Guatemala.

De woordvoerder van de brandweer, Raul Hernandez, zei dat in de stad San Marcos in Guatemala minstens twee doden zijn gevallen nadat de muren van hun woningen waren ingestort. Dat schrijft Associated Press. Volgens Hernandez zijn minstens 30 woningen beschadigd. Daarnaast is er ook sprake van aardverschuivingen, kapotte nutsleidingen en stroomuitval.

Mexico bevindt zich op een punt waar vijf tektonische platen elkaar raken en kent een sterke seismische activiteit. De aardbevingen vinden meestal plaats ter hoogte van de kusten aan de Stille Oceaan. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners