Minstens elf doden bij bomaanslag in Istanboel: Erdogan beschuldigt PKK

07/06/16 om 08:28 - Bijgewerkt om 12:43

Bij een bomaanslag tegen een passerende politiebus in het centrum van Istanboel zijn er minstens elf doden gevallen, zo hebben Turkse media gemeld.

Minstens elf doden bij bomaanslag in Istanboel: Erdogan beschuldigt PKK

© Reuters

De aanslag gebeurde aan een bushalte tijdens de ochtendspits, nabij het historisch centrum van de metropool, aldus het Britse ITV News.

Het doelwit van de aanslag was een passerende bus van de oproerpolitie. Elf mensen zijn omgekomen, zo heeft gouverneur Vasip Sahin van de metropool bekendgemaakt.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn er zeven politiemensen en vier burgers. Er zijn ook minstens 36 gewonden, zo citeerde de Britse openbare omroep BBC de gouverneur.

De bom is van op afstand tot ontsteking gebracht. Dit jaar zijn de Turkse metropool en de hoofdstad Ankara reeds opgeschrikt door zelfmoordaanslagen en bomauto's.

Tot nu toe heeft niemand de nieuwe aanslag opgeëist, aldus de Britse openbare omroep BBC.

Erdogan wijst PKK met de vinger

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft dinsdag de rebellen van de verboden Koerdische Arbeidspartij PKK aangewezen als verantwoordelijk voor de bomaanslag in Istanboel waarbij elf mensen zijn omgekomen.

"Het is niet nieuw dat de terroristische organisatie haar aanvallen in de steden verbreidt", zei het staatshoofd tegen journalisten naar aanleding van een bezoek aan een ziekenhuis dat gewonden van de aanslag verpleegt.

Lees meer over:

Onze partners