Minstens 8 doden na brand op ferry, lot van tientallen nog onduidelijk

29/12/14 om 17:58 - Bijgewerkt om 19:18

Na het ongeval met de ferry op de Adriatische Zee is het lot van tientallen mensen nog onduidelijk. Acht doden werden tot nog toe bevestigd. Over de Belgen aan boord is er nog geen specifieke informatie.

Minstens 8 doden na brand op ferry, lot van tientallen nog onduidelijk

Brand op ferry voor Griekse kust © Reuters

Het lot van tientallen mensen is na het ongeval met de ferry op de Adriatische Zee ver van duidelijk. Volgens de Griekse kustwacht werden 432 mensen gered. Acht doden werden tot nog toe bevestigd. Aan boord bevonden zich volgens de passagierslijst 478 mensen. Waar de overige mensen zijn is nog niet achterhaald. Media spraken van minstens 38 vermisten. Mogelijk waren ook blinde passagiers aan boord. De Italiaanse marine deelde in de vooravond mee dat de reddingsoperatie wordt voortgezet, maar gaf geen actuele cijfers over het aantal geborgen mensen.

De woordvoerder van de Griekse kustwacht zei dat in het binnenschip van de Norman Atlantic verder wordt gezocht. Beide operatiecellen houden permanent contact om de lijsten met geredde mensen met de passagierslijsten te vergelijken. De inspecteur-generaal van de kustwacht is naar Italië onderweg. Mogelijk komen er ook specialisten naar de veerboot om het binnenschip te onderzoeken.

'Geen specifieke informatie over Belgen'

De FOD Buitenlandse Zaken heeft op dit ogenblik geen specifieke informatie over de drie Belgische opvarenden van de ferry 'Norman Atlantic' die na een brand voor de Albanese kust ligt. 'De informatie van het Italiaanse crisiscentrum is zeer onduidelijk. We kunnen momenteel niets uitsluiten', aldus woordvoerder Hendrik Van de Velde aan Belga.

Het positieve nieuws van maandagvoormiddag, dat één van de drie Belgische passagiers gezond en wel was geëvacueerd, is nadien herroepen. 'De communicatie verloopt heel moeilijk en is zeer onduidelijk. Het Italiaanse crisiscentrum maakt melding van 'minstens' vijf doden en het einde van de evacuatie. Nu duiken er berichten op over vermisten. Dat maakt dat we op dit ogenblik niets kunnen uitsluiten', zei Hendrik Van de Velde omstreeks 18.20 uur. Later op de avond zou er een nieuw contact zijn met de Italiaanse autoriteiten. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners