Minstens 45 burgers gedood bij bombardementen nabij Damascus

14/12/15 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Bij raketaanvallen door het Syrisch regime zijn zeker 45 burgers gedood, waaronder 10 kinderen.

Minstens 45 burgers gedood bij bombardementen nabij Damascus

Raketaanvallen door het Syrisch regime ten oosten van Damascus © Reuters

Bij bombardementen en raketaanvallen door het Syrisch regime ten oosten van Damascus zijn zeker 45 burgers gedood en tientallen anderen gewond geraakt. Dat meldt de oppositiesite Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten in een update van de slachtofferbalans. Onder de slachtoffers van het geweld in Douma zijn ook vier vrouwen en tien kinderen, aldus nog het Observatorium, dat verder spreekt van tientallen gewonden. De bommen kwamen neer bij een school.

De regeringssoldaten hadden de plaatsen Douma, Saqba, Harasta en Arbin aangevallen, die ten oosten van hoofdstad Damascus liggen. De regio behoort tot de felst bevochten gebieden in de burgeroorlog, die nu al bijna vijf jaar duurt. Bij een gifgasaanval kwamen daar in 2013 1.400 mensen om het leven. Het westen en de oppositie achten het regime verantwoordelijk voor die aanval.

Zelfmoordaanslag

Zaterdag vielen al 16 doden bij een zelfmoordaanslag in de door de regering gecontroleerde stad Homs. IS eiste die aanslag al op.

Douma wordt regelmatig onder vuur genomen door bombardementen van de Syrische of Russische luchtmacht. De rebellen op hun beurt schieten regelmatig granaten af op de Syrische hoofdstad. Het officiële Syrische staatspersbureau, Sana, meldden dan weer dat "terroristische groepen" mortiergranaten hebben afgevuurd op residentiële wijken van Damascus, "waarbij één kind gedood werd en drie anderen gewond zijn geraakt". (Belga/AVE)

Onze partners