Minstens 41 doden bij zelfmoordaanslag Iraaks voetbalstadion

26/03/16 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:47

Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een aanslag in Irak. Het doelwit was een voetbalstadion, waar een wedstrijd gespeeld werd tussen kinderen. Er vielen zeker 41 doden en ruim 100 gewonden.

Minstens 41 doden bij zelfmoordaanslag Iraaks voetbalstadion

Zelfmoordaanslag al-Asriya © AFP

Bij een zelfmoordaanslag in het dorp al-Asriya, ten zuiden van de Iraakse hoofdstad Bagdad, zijn minstens 40 doden en 100 gewonden gevallen. Dat meldden de politie en een medicus. De aanslag vond plaats na een voetbalwedstrijd. Een kamikaze blies zich tussen de toeschouwers op, op het moment dat de winnaars een trofee uitgereikt werd.

Onder andere de burgemeester van de plaats liet bij de aanslag het leven: hij overleed na overbrenging naar het ziekenhuis van Iskandariyah.

Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag. Volgens Iraakse politiebronnen was de dader, net als de meeste van zijn slachtoffers, zelf ook een minderjarige.

Gianni Infantino, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, betuigt zijn diepste medeleven aan de naasten van de tientallen slachtoffers.

"Ik ben geschokt en onvoorstelbaar bedroefd nu ik het nieuws heb vernomen over de afschuwelijke tragedie die gisteren plaatsvond in Iskanderiyah", laat Infantino weten. "Over de hele wereld verenigt voetbal mensen. Het is erg triest wanneer mensen die samenkomen voor een wedstrijd slachtoffers worden van zo'n gewelddaad." (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners