Minstens 25 doden na nieuwe aanslag in Damascus

06/01/12 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:36

Bij een zelfmoordaanslag in de Syrische hoofdstad Damascus zijn meerdere mensen om het leven gekomen. De staatstelevisie spreekt ondertussen van minstens 25 doden en 46 gewonden.

Minstens 25 doden na nieuwe aanslag in Damascus

© Reuters

Volgens de omroep heeft de dader zichzelf opgeblazen op een kruispunt aan een basisschool in het district al-Midan. De aanslag vond plaats op een moment dat veel mensen op weg waren naar de moskee voor het vrijdaggebed.

"Volgens de eerste bevindingen gaat het om een zelfmoordaanslag die gepleegd werd aan een rood licht. De aanslag maakte tientallen doden en gewonden, voornamelijk burgers", aldus de staatsomroep, die ook bloedige beelden verspreidt van de plaats waar de terreurdaad plaatsvond.

Betogingen tegen regime

In de wijk al-Midan vonden de voorbij maanden veel betogingen plaats tegen het regime van de omstreden president Bashar al-Assad. Op internetfora van tegenstanders van het regime luidt het dan ook dat het veiligheidsapparaat achter de aanslag zit. Op 23 december waren bij een aanslag in Damascus al 44 mensen om het leven gekomen. Volgens de Syrische overheid was dat het werk van al-Qaida, maar de oppositie beschuldigt het regime. (Belga/RDM)

Lees meer over:

Onze partners