Minstens 2 doden bij instorting WK-viaduct in Brazilië (video)

04/07/14 om 10:02 - Bijgewerkt om 10:02

In de Braziliaanse WK-stad Belo Horizonte is een viaduct ingestort waaraan nog volop werd gewerkt. Verschillende vrachtwagens, een bus en een personen werden verpletterd. Zeker twee mensen kwamen daarbij om het leven.

Minstens 2 doden bij instorting WK-viaduct in Brazilië (video)

Minstens twee doden bij instorting van brug in Belo Horizonte © Reuters

Bij de instorting van een brug in de buurt van Belo Horizonte (Brazilië) zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Dat meldt de burgemeester van de stad, waar donderdag 10 juli in het Mineirao-stadion een van de twee halve finales van het WK voetbal plaatsvindt.

Meer dan twintig mensen raakten gewond toen tijdens bouwwerken een betonnen overspanning van de brug neerkwam op een baan in de buurt van Belo Horizonte. Twee lege vrachtwagens van het bouwbedrijf, een wagen en een bus werden verpletterd. De buschauffeur overleefde het ongeval niet, aldus burgemeester Marcio Lacerda.

Reddingswerkers proberen de bedolven voertuigen te bereiken en gaan op zoek naar andere mogelijke slachtoffers, aldus de brandweer. Door het ongeval is de baan van het vliegveld naar het centrum van Belo Horizonte versperd. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners