Minstens 13 doden bij ontploffing in centrum Damascus

30/04/13 om 11:48 - Bijgewerkt om 11:48

Het centrum van Damascus is opgeschrikt door twee hevige ontploffingen, waarbij 13 dodelijke slachtoffers vielen.

Minstens 13 doden bij ontploffing in centrum Damascus

© Reuters

Bij de ontploffing van een bomauto in een handelswijk in de Syrische hoofdstad Damascus, tijdens het spitsuur, vielen ten minste dertig doden en raakten zeventig mensen gewond. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

"Bij de laffe aanslag op het commercieel en historisch centrum van Damascus zijn volgens een voorlopige balans 13 doden gevallen en 70 personen gewond geraakt. Enkelen van hen verkeren in kritieke toestand", aldus het ministerie in een communiqué.

Het Syrisch mensenrechtenobservatorium berichtte dan weer over veertien doden, waaronder negen burgers en vijf agenten, bij een aanslag met een bomauto in de buurt van het vroegere gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens het observatorium zal de dodentol nog oplopen, aangezien veel gewonden kritiek zijn. Door de aanslag zijn verschillende wagens uitgebrand en zijn de ruiten van het voormalige kantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken stukgevlogen. Daarnaast is een winkelcomplex afgebrand.

Premier ontsnapte eerder aan dood

De Syrische premier Wael al-Halaqi heeft pas nog een bomaanslag in de hoofdstad Damascus overleefd. De aanslag vond plaats in de door de regering gecontroleerde wijk Mazzeh in het zuiden van Damascus en was gericht tegen het konvooi van Al-Halaqi, zo luidt het. Er vielen verschillende doden, maar Al-Halaqi bleef ongedeerd. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners