MH370: reddingswerkers komen steeds dichter bij 'laatste rustplaats'

10/04/14 om 10:47 - Bijgewerkt om 13:22

Bij de zoektocht naar de verdwenen Boeing van Malaysia Airlines hebben experts het zoekgebied in de Indische Oceaan verder ingeperkt.

MH370: reddingswerkers komen steeds dichter bij 'laatste rustplaats'

© Reuters

Ze hopen daarmee dichterbij de plaats van de crash te komen. Het gaat nu om een gebied van 57.923 vierkante kilometer, waar 14 vliegtuigen en 13 schepen zullen zoeken, meldt de Britse openbare omroep BBC. "Ik denk dat we nu in het juiste gebied zoeken", zei de coördinator van de zoekactie, Angus Houston, in Perth.

Daarnaast heeft een vliegtuig van de Australische luchtmacht in de Indische Oceaan een nieuw signaal opgepikt, dat mogelijk afkomstig is van de verdwenen Boeing. Het nieuwe signaal is opgepikt door boeien, die door een Australisch observatievliegtuig waren gedropt. Die boeien dreven in de buurt van waar de eerste geluiden zijn opgepikt, nabij het Australische marineschip Ocean Shield.

"De akoestische gegevens vragen verdere analyse maar heeft het potentieel om van een door de mens gemaakte bron afkomstig te zijn", aldus Houston. Het nieuws voedt de hoop dat de batterijen van de zwarte doos het voorlopig uithouden. De signalen die dinsdag al waren opgepikt, waren evenwel zwakker dan die tijdens het weekend. De vrees bestaat dat de batterijen het binnenkort zullen begeven.

Houston suggereerde dat "binnen enkele dagen" een onderwaterdrone ingezet wordt. De "Bluefin-21" aan boord van de Ocean Shield kan de zwarte doos evenwel niet recupereren.

Vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Peking verdween op 8 maart, kort na opstijgen, met 239 mensen aan boord. (Belga/TE)

Onze partners