Merkel wil 'snel' duidelijkheid vanuit Londen na brexit

12/07/16 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

Bron: Belga

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil dat de Britten snel klaarheid schepen wat betreft een eventuele brexit, nu met Theresa May een opvolger is gevonden voor Brits premier David Cameron.

Merkel wil 'snel' duidelijkheid vanuit Londen na brexit

Angela Merkel © Belga Image

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft van de Britten snel duidelijkheid gevraagd wat betreft een eventuele brexit, nu met Theresa May een opvolger is gevonden voor Brits premier David Cameron. 'Het Verenigd Koninkrijk zal snel moeten verduidelijken hoe het zijn relatie ten opzichte van de Europese Unie ziet in de toekomst', zei ze.

Ze benadrukte dat bij een brexit de Europese Unie enkel bereid is vrij verkeer van goederen toe te laten, als daar tegenover ook vrij verkeer van personen staat. Eerder zei ze al dat de Britten 'niet dezelfde privileges krijgen als ze voordien hadden, zonder er ook de verplichtingen bij te nemen.' Volgens haar kan de EU een brexit overleven. 'Het is een bittere pil, maar ik ben er vast van overtuigd dat de Europese Unie sterk genoeg is om zelfs dit keerpunt te overwinnen.' (BELGA/JVL)

Onze partners