Melania Trump over Donalds video: 'Het was uitgelokte jongenspraat'

18/10/16 om 04:32 - Bijgewerkt om 04:34

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump werd in de video uit 2005 "aangespoord" om "boy talk" ("jongenspraat") te verkopen. Dat zegt echtgenote Melania Trump. De beschuldigingen van ongewenste intimiteiten tegen haar echtgenoot noemt ze "leugens".

Melania Trump over Donalds video: 'Het was uitgelokte jongenspraat'

Melania Trump op CNN © /

Dat zei Melania Trump in een gesprek met Anderson Cooper van CNN. .

Het interview was haar eerste live reactie na de publicatie van de video eerder deze maand.

Daarin was Donald Trump te horen die pochte dat hij zich "alles" kon veroorloven bij vrouwen.

Melania zei op CNN dat ze haar echtgenoot niet herkent op de video. "Dat is de reden waarom ik verbaasd was". Trump noemde de uitspraken zelf tegenover haar "jongenspraat". "De jongens, zoals ze tegen elkaar spreken als ze opgroeien, over de meisjes. Maar ja, ik was uiteraard verrast. Ik zei aan mijn echtgenoot dat zijn taalgebruik ongeschikt was. Dat het niet aanvaardbaar is. En ik was verrast, want dat is niet de man die ik ken."

Haar echtgenoot heeft zich bij haar verontschuldigd, zegt ze nog. "Ik heb de verontschuldigingen aanvaard. Ik hoop dat de Amerikaanse bevolking hetzelfde zal doen. En het gebeurde lang geleden. Ik ken hem zo niet." Melania verklaart bovendien dat Billy Bush, die ontslagen werd door NBC vanwege de video, Trump "aanzette om vuile en slechte dingen te zeggen".

Hij was weliswaar geen jongen, maar een 59-jarige op het moment van de uitspraken. "Dat klopt. Ik zeg soms: ik heb twee kinderen thuis".

'Ik geloof mijn echtgenoot'

Ze noemde in het interview de vrouwen die Trump beschuldigen van ongewenst seksueel gedrag leugenaars. "Ik geloof mijn echtgenoot. Dit werd allemaal georganiseerd vanuit de oppositie. Hebben ze, met de details die ze hebben, de achtergrond van die vrouwen wel gecontroleerd? Ze hebben geen feitelijke informatie", aldus Melania. "Mijn man is lief en een gentleman. Hij zou dat nooit doen. Alles werd georganiseerd door de oppositie en de media om zijn kandidatuur in gevaar te brengen."

In vele gevallen hebben de vrouwen weliswaar onmiddellijk na de feiten tegenover vrienden melding gemaakt van Trumps gedrag.

Sinds de publicatie van de video hebben al talrijke Republikeinen hun steun voor Trump ingetrokken. De presidentskandidaat noemt de beschuldigingen zelf een complot van de "oneerlijke media" en zijn rivale Hillary Clinton.

Het moeizame bestaan van Melania en van de twee dochters van Trump werd tijdens het voorbije weekend geparodieerd door Saturday Night Live - op de wijze van Beyoncé.

(Belga/RR)

Onze partners