'Mehdi Nemmouche wilde aanslag plegen op Champs-Elysées in Parijs'

08/09/14 om 07:48 - Bijgewerkt om 07:48

Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de schietpartij in mei in het Joods Museum in Brussel, zou ook 'minstens een aanslag hebben willen plegen in Frankrijk, in het hartje van Parijs' en dat op de Franse feestdag, op 14 juli.

'Mehdi Nemmouche wilde aanslag plegen op Champs-Elysées in Parijs'

Mehdi Nemmouche © BELGAIMAGE

Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de schietpartij in mei in het Joods Museum in Brussel, zou ook 'minstens een aanslag hebben willen plegen in Frankrijk, in het hartje van Parijs' en dat op de Franse feestdag, op 14 juli. Dat schrijft de Franse krant Libération.

De informatie staat in de processen-verbaal van de vier Fransen die een tijdlang door de Islamitische Staat (IS) werden gegijzeld en op 20 april vrijkwamen. Uit de processen-verbaal van Didier François, Edouard Elias, Nicolas Hénin en Pierre Torres, die in Nemmouche een van hun bewakers herkenden, zou volgens diverse bronnen blijken dat Nemmouche de intentie had om een grote terreuraanslag te plegen: 'Het was de bedoeling van Nemmouche om tijdens het defilé van 14 juli een aanslag te plegen in Parijs', aldus de Franse krant.

Champs-Elysées

De precieze 'doelwitten' van Nemmouche zijn niet gekend, maar hij zou het hebben gehad 'over de Champs-Elysées' en over een aanslag in de aard van 'Merah maal vijf', een verwijzing naar de Franse jihadist Mohamed Merah die midden 2012 zeven personen doodschoot in Zuid-Frankrijk.

Brugge

Mehdi Nemmouche zit momenteel opgesloten in de gevangenis van Brugge. Op vrijdag 12 september verschijnt Nemmouche, die op 29 juli door de Franse autoriteiten aan België werd uitgeleverd, voor de tweede keer voor de Brusselse raadkamer.

Lees meer over:

Onze partners