Meest gezochte man van Engeland pleegt zelfmoord

09/07/10 om 15:58 - Bijgewerkt om 15:58

Raoul Moat schoot zichzelf dood terwijl de politie hem probeerde te overhalen zich over te geven.

De voortvluchtige Raoul Moat heeft zichzelf doodgeschoten toen hij werd omsingeld door de politie. Hij stierf zaterdagmorgen in een ziekenhuis in Newcastle.

Moat (37), een bodybuilder en voormalige buitenwipper, werd op 1 juli vrijgelaten uit de gevangenis van Durham, waar hij had vastgezeten omdat hij zijn negenjarige dochter had lastiggevallen.

Na zijn vrijlating schoot de man drie mensen neer: zijn ex-vriendin, haar nieuwe vriend (die daarbij overleed) en een politie-agent. Later publiceerde hij een lijst van anderen die hij ook dood wilde.

Op Facebook haalde Moat uit naar iedereen die verantwoordelijk zou zijn voor zijn ellende. In een lange brief aan de politie schreef Moat dat het zijn doel is om agenten te vermoorden.

Omsingeld

De politie zette een klopjacht in, maar de man bleef voorlopig voortvluchtig. Vrijdag meldde de BBC dat drie gsm's die door Moat werden gebruikt in het bezit van de politie waren.

Eén toestel werd binnengebracht door het publiek, de twee andere vond de politie. Intussen zocht ze in de buurt van het Noord-Engelse Rothbury, waar een auto was gevonden die door hem werd gebruikt, met man en macht naar Moat.

Vrijdagavond vond de politie hem nabij een rivier in Rothbury, waar hij werd omsingeld. Volgens de BBC probeerde de politie Moat gedurende zes uur te overtuigen om zich over te geven.

UIteindelijk schoot de man zichzelf met een geweerschot door het hoofd in een veld nabij Rothbury. Hij werd nog naar een ziekenhuis in Newcastle gebracht, maar overleed er kort na zijn aankomst.

Lees meer over:

Onze partners