71 doden geborgen uit vrachtwagen in Oostenrijk, 3 smokkelaars opgepakt

De vluchtelingen werden dood aangetroffen in de oplegger op de autosnelweg A4, tussen Neusiedl en Parndorf. © Xinhua

Aanvankelijk was sprake van zowat vijftig vluchtelingen die in de vrachtwagen waren gestikt. De vermoedelijke smokkelaars die verantwoordelijk zijn voor het drama zijn opgepakt.

Na het vluchtelingendrama in Oostenrijk zijn 71 lichamen uit een vrachtwagen geborgen. In de vrachtwagen zijn de lichamen van 59 mannen, acht vrouwen en vier kinderen aangetroffen. Mogelijk ging het om vluchtelingen uit Syrië.

De vluchtelingen werden dood aangetroffen in de oplegger op de autosnelweg A4, tussen Neusiedl en Parndorf, in de Oostenrijkse deelstaat Burgenland, ten zuiden van Wenen. Burgenland ligt vlakbij Hongarije en Slovakije.

Aanvankelijk was sprake van zowat vijftig vluchtelingen die in de vrachtwagen waren gestikt.

De vrachtwagen is naar Nickelsdorf gebracht. In een voormalige veterinaire grenspost zijn de noodzakelijke voorzieningen om de lijken uit de vrachtwagen te bergen, aldus politiewoordvoerder Helmut Marban aan APA.

Zodra de onderzoeksdaden ter plaatse zijn afgerond, worden de lichamen naar Wenen overgebracht.

Smokkelaars opgepakt

In Hongarije zijn drie vermoedelijke smokkelaars opgepakt. Dat bevestigde de Oostenrijkse politie vrijdag tijdens een persconferentie in Eisenstadt. Eerder hadden Oostenrijkse media al gemeld dat de vermoedelijke smokkelaars waren opgepakt.

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Johanna Mikl-Leitner, noemde op de persconferentie mensensmokkelaars criminelen.

(Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content