Meer dan 300 vluchten geschrapt door sneeuw in Istanboel

© AFP

Meer dan 300 vluchten van en naar het Turkse Istanboel zijn donderdag geschrapt door de hevige sneeuwval van de afgelopen nacht in de regio. Ook tussen Brussel en Istanboel zijn enkele vluchten geschrapt of vertraagd.

De Turkse nationale maatschappij Turkish Airlines schrapte voor donderdag en vrijdag al 265 vluchten vanop de luchthaven Atatürk, de belangrijkste luchthaven van de metropool, en 37 vanop de luchthaven Sabiha Gökçen. Ook lagekostenmaatschappij Pegasus Airlines schrapte al 34 vluchten.

Istanboel is donderdag ontwaakt onder een sneeuwtapijt van wel 30 centimeter dik in sommige districten. Het winterweer stuurt ook het verkeer op de weg in de war, en dan vooral het openbaar vervoer. Er varen ook geen ferry’s meer uit en de scholen zijn dicht. De autoriteiten vragen de bijna 15 miljoen inwoners om zoveel mogelijk binnen te blijven.

Sneeuw is niet ongebruikelijk in de regio. In februari viel er nog meer dan 70 centimeter op sommige plaatsen. Dat was toen wel de zwaarste sneeuwval in 28 jaar. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content