Meer dan 250 opvarenden wachten op redding

29/12/14 om 07:36 - Bijgewerkt om 07:35

Meer dan 24 uur na het uitbreken van een brand op een ferry op de Adriatische Zee, wachten 257 opvarenden nog op redding. Een Griek kwam om het leven toen die van boord sprong.

Meer dan 250 opvarenden wachten op redding

© AFP

Meer dan 24 uur na het uitbreken van een brand op een ferry op de Adriatische Zee wachten nog meer dan 250 opvarenden op redding. De reddingsdiensten waren de hele nacht in de weer, maar de duisternis en de dichte rook bemoeilijkten het werk.

Artsen aan boord

De Italiaanse marine deelt maandagmorgen mee dat al 221 opvarenden van de Norman Atlantic gehaald zijn, 257 anderen bevinden zich nog op het schip. De marine zegt ook dat er intussen artsen aan boord zijn.

Rond middernacht waren er volgens de marine al 190 opvarenden gered. De meeste opvarenden die in veiligheid zijn gebracht, worden met helikopters naar ander schepen gebracht, die zijn toegesneld om hulp te bieden. Verschillende personen, waaronder een zwangere vrouw en kinderen, bevinden zich in het ziekenhuis. Een Griek kwam volgens de officiële informatie om het leven toen hij van boord sprong. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners