Meer dan 200 doden door aardbeving in China

20/04/13 om 17:13 - Bijgewerkt om 17:13

Bij een aardbeving in China met een kracht van 7 op de schaal van Richter zijn al meer dan 200 doden gevallen en minstens 6.700 gewonden.

Meer dan 200 doden door aardbeving in China

© Reuters

De ramp gebeurde in de provincie Sichuan, een streek die ook in 2008 al een zware aardbeving te verduren kreeg en toen tienduizenden doden eiste.

Door de aardbeving van zijn duizenden huizen ingestort. De brandweer en andere hulpdiensten haalden reeds 91 mensen levend vanonder het puin, meldde het persagentschap Nieuw China. De dodentol is intussen gestegen tot zo'n 200 slachtoffers. Minstens 6.700 mensen raakten gewond.

De aardschok duurde een dertigtal seconden. Het epicentrum lag vlakbij de stad Ya'an. De aardbeving verraste de bevolking rond 8 uur, en heel wat inwoners renden in pyjama de straat op. Er zouden tegen zondagmiddag 1.339 naschokken geregistreerd zijn.

Meer dan 2.000 soldaten zijn in allerijl naar de regio gestuurd om er de plaatselijke reddingsdiensten te helpen. De reddingswerkers proberen de meest afgelegen en minst toegankelijke gebieden in de provincie te bereiken. Ze krijgen steun van premier Li Keqiang, die ter plaatse de reddingsoperaties volgt. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners