Medvedev wil drie kinderen per gezin

30/11/10 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:52

Dat heeft de Russische president gezegd tijdens zijn jaarlijkse toespraak tot de natie.

In zijn jaarlijkse toespraak tot de natie heeft de Russische president Dmitri Medvedev dinsdag gewezen op de demografische problemen in zijn land. Hij wil dat het aantal gezinnen met drie kinderen of meer drastisch omhoog gaat.

Medevev noemde de demografische crisis in zijn land een ernstige bedreiging en een uitdaging voor het hele land. Om uit de problemen te geraken, zijn experts het erover eens dat het aantal gezinnen met drie kinderen of meer drastisch omhoog moet, zo wordt de president door de BBC geciteerd.

Hij wees erop dat de volgende vijftien jaar de demografische effecten zullen gevoeld worden van de jaren negentig, toen het geboortecijfer laag was. De president stond lang stil bij het welzijn van kinderen, die moeten beschermd worden tegen misdaad en aangemoedigd tot een actieve levensstijl.

Voorts zei Medvedev dat de Russische economie gestabiliseerd is na de wereldwijde crisis. Hij verwacht dat de groei zich in 2010 zal stabiliseren rond de vier procent. Momenteel zijn er ongeveer vijf miljoen werklozen in Rusland.

De eerste prioriteit van de president is het moderniseren van het land in overeenstemming met haar statuut van 'moderne wereldmacht'.

Lees meer over:

Onze partners