Massagraf met 59 lijken ontdekt in Mexico

07/04/11 om 11:57 - Bijgewerkt om 11:57

Net nu kwamen in meer dan 20 steden in Mexico mensen op straat om te protesteren tegen de manier waarop de regering het drugsgeweld bestrijdt.

Massagraf met 59 lijken ontdekt in Mexico

© Belga/AFP

In meer dan 20 steden in Mexico zijn mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de manier waarop de regering het drugsgeweld bestrijdt. Terwijl ontdekte de politie op een ranch in de deelstaat Tamaulipas een massagraf met minstens 59 lijken.

Dat meldt de BBC.

De lichamen werden gevonden in acht verschillende graven in de omgeving van San Fernando. De politie deed de gruwelijke ontdekking tijdens een onderzoek naar de ontvoering van busreizigers.

Tamaulipas, die aan de Verenigde Staten grenst, is een van de meest door drugsgeweld geteisterde gebieden van Mexico. In augustus vorig jaar vonden de autoriteiten nabij San Fernando al de lichamen van 72 migranten uit Centraal- en Zuid-Amerika. Zij werden volgens een overlevende vermoord door leden van het drugskartel Zetas.

Betoging

Sinds de Mexicaanse president Felipe Calderon in 2006 een legeroffensief tegen de drugskartels startte, zijn al meer dan 35.000 mensen om het leven gekomen door drugsgeweld.

De betogers die woensdag op straat kwamen, vinden dat de aanpak van Calderon het bloedvergieten heeft verergerd. Sommigen riepen zelfs op tot zijn ontslag. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners